John Coltranes Lush Life, PRLP 7188

John Coltranes Lush life är en mycket bra platta som gavs ut 1961 av skivbolaget Prestige. Coltrane, som spelat in åtskilligt för bolaget under 50-talet, hade dock bytt till en annan etikett och detta album består av inspelningar från 57-58. Det är ett fantastiskt album! Framförallt älskar jag hans version av Like someone in love, en melodi som även Ella Fitzgerald lyckats bra med på skiva.

Många av Prestiges och Blue Notes album spelades in med Rudy Van Gelden bakom rattarna, vilket är fallet med dessa inspelningar. Hans studio låg i  Hackensack, New Jersey (och sedan på 445 Sylvan Avenue, Englewood Cliffs, New Jersey) och har blivit klassisk, precis som Gold Star Studios i Los Angeles (Phil Spector), Hitsville U.S.A idetroit (Motown) och CBS 30th Street Studio i New York (Columbia).

Lush Life finns på Youtube, lyssna ovillkorligen på denna klassiker ty detta är en skiva som man bör ha hört och helst införliva i sitt skivbibliotek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *