Riksrådsvägen i Bagarmossen igen

Detta område! Leoines och Charles Geisendorfs radhuspärla i Bagarmossen hör till 50-talets intressantaste. Jag älskar blandningen av olika material, hur de anpassats till terrängen och den luxuösa stilen.

Förutom tegel är fasaderna även putsade och balkongfronterna i eternit. I vissa radhus fortsätter teglet in en bit i vardagsrummet vilket skapar en flytande gräns mellan ute och inne.

Naturligtvis finns det öppen spis och naturligtvis är det halvplanslösningar för hela slanten. I de flottaste husen finns överfönster i bakkant av vardagsrummet som släpper in ljus från motsatt håll. Vid denna vägg står även en öppen spis. Bättre blir det nog inte.

Detta hörnradhus verkar ha fått ett burspråksfönster vid matplatsen som annars ofta har indirekt ljus via köket. I vilket fall som helst är dessa hus estetiskt i toppklass, men rent tekniskt lite tvivelaktiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *