Siemens Kammermusik-Schatulle

Vad jag förstått är detta den största tyska 50-talsmottagare som byggts. Med dörrarna öppna är den över metern bred och det är minsann inte litet! Poängen med apparaten är att man skall kunna ha dörrarna stängda när man lyssnar på radion. Diskretion är ledordet. Under några år i mitten av 50-talet tillverkades denna radio i ett antal olika utföranden. Det som främst skiljer dem åt är antalet rör, högtalare och uteffekt. Den modell som har beteckningen M47 hör till de tekniskt mest påkostade och har även ingång för magnetisk pickup, vilket är ytterst ovanligt vid denna tid. Se och lyssna på den på YouTube.

Om någon av er har ett Siemens-schatull stående, önskar jag mig det i födelsedagspresent i september!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *