Rudolph Valentino i Son of the sheik

Här har Rudolph Valentino verkligen hamnat i klistret. Påkommen under ett rendez-vous i månskenet med en baletthoppa, blir han torterad av hennes far.

Baletthoppan, eller kanske är det mer korrekt att benämna henne dansösen, spelades av Vilma Banky. Hon var gift med en annan skådis med det fantastiska namnet Rod La Rocque. Hur han fått sitt namn, förtäljer icke historien.

Son of the sheik var Valentions sista film innan han avled, endast 31 år gammal. Hans filmer visas sälla. Tyvärr, kanske. Jag vet inte. Det råder dock inget tvivel om att han visste att kläda sig och för all del även att ta av sig paltorna. Båda är konster som kräver både övning och god smak.

Jag tar nattåget söderut för ett par dagar i Stockholm. I ärlighetens namn skall jag inte göra så mycket, mest roa mig lite efter ett par veckors arbetsläger. Jag är trött i kroppen vilket är en betydligt trevligare känsla än att vara utarbetad i Stockholm.

5 svar på “Rudolph Valentino i Son of the sheik”

  1. Rod La Rocque var en förkortning av hans riktiga, ännu mer fantastiska och tungvrickande namn Roderick La Rocque de la Rou. Inget man skulle vilja uttala på ett cocktailparty, vare sig i Hollywood eller Tjockhult.

    1. De där hattarna! En upp-och-nedvänd potta tycker jag den ser ut som, höjligtvis i korsning med en nattmössa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *