En verkligt sportig bil på amerikanska

Nu har jag hämtat hem Pontiacen från Isaskasson, tvättat och vaxat den samt reparerat vindrutespolningen. det är bara att hoppas att den går igenom besiktningen nu. Möjligtvis finns det en liten läcka på avgassystemet som kan ställa till det, men jag är inte säker. Bra går den i vart fall och nu är motorn tyst och kraftfull. Tidigare, när grenröret läckte, lät det illa så fort man nuddade gaspedalen. Nu är bilen tyst och man isolerad i kupén och tror sig vara tyngdlös vilket får anses vara en bragd av konstruktörerna då tjänstevikten är en bit över två ton. Dessutom är bilen rätt snabb.

Sport på amerikanska! Separata stolar, inlägg av hondurasmahogny på dörrarna och en flygplansinspirerad cockpitkänsla som karaktäriserar instrumentbrädan. Skitsnyggt. Endast fronten med sina runda strålkastare tycker jag är lite misslyckad. Jag vill hellre ha rektangulära, och dubbla, strålkastare. Men man kan inte få allt här i världen.

7 svar på “En verkligt sportig bil på amerikanska”

      1. Jo, till den där fronten kan jag väl hålla med om att det hade passat bättre. Men jag tror att dubbla runda också hade funkat bra.

        1. Ja, dubbla runda hade också varit snyggt! Tycker att enkla blir för lite på en bred bil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *