Carl Nyréns egna villa i Smedsslätten

Carl Nyréns omskrivna vila i Smedsslätten är nu till salu hos Ålstens (se prospektet här). Det är ett fantastiskt hus som efter 50 år fortfarande är i originalskick. Det är ett mycket vackert hus, luftigt och välbyggd i fina material. Det måste på många sätt vara fantastiskt att bo i, även om jag personligen föredrar lite mer korridorer och mörka vrår som kontrast till det ljusa, öppna.

Notera särskilt den skräddarsydda förvaringen, det fina överljuset, trädgården och alla glasytorna. Det enda som inte verkar ha klarat tidens tand är golven i sovrum och ekonomiutrymmen.

10 svar på “Carl Nyréns egna villa i Smedsslätten”

  1. Nog var det ett fint hus alltid, men är det bara jag som får lite institutionskänsla av de stora öppna ytorna och det ”omysiga” golvet? Inga mattor verkar karln ha gillat heller.

    1. Man får inte ha alltför stort behov av att vara själv i sen kåken (om man inte gömmer sig i sovrummet). Jag tycker att det är väldigt fint, men skulle nog inte klara av att bo i ett akvarium med så öppna ytor.

  2. Kom över den annonsen redan igår och satt och dreglade en bra stund över bilderna.. Vrålläckert. Visst är det synd att golven inte klarat sig så bra, korkgolv som är så himla fint och bekvämt att gå på. Som tur är finns det flera återförsäljare av korkgolv idag, inte minst i Danmark! Om det nu skulle behöva gå så långt som till att golven behöver bytas. Hoppas att köparen har förståelse för slitage och patina och att hen inte river ut allt i första taget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *