Der Wind hat mir ein Lied erzählt

Puerto Rico, den exotiska ön i Karibiska havet, framstår som ett paradis för den unga Astrée Sternhjelm (Zarah Leander) från Stockholm som tillsammans med sin tant besöker detta semesterparadis. Så småningom är det dags att resa hem, men i sista stund väljer Astrée att stanna kvar på ön och gifter sig med en av stadens rikaste och inflytelserikaste män (som dessvärre saknar verklig charm, min anmärkning). Tio år senare anländer Dr Nagel från Sverige, Astrées ungdomskärlek, och det verkliga dramat kan börja.

Vackra miljöer är det gott om och likaså känsloyttringar av det mer dramatiska slaget, men då handlingen knappast övertygar, kan det vara svårt att inte dra på munnen. För regin står Detlef Sierck – Douglas Sirk blev hans namn i USA och där gjorde han storfilmer som Magnificent Obsession och Imitation of Life. Ledmotiveti La Habanera är den mycket dramatiska Der vind hat mir ein lied erzahlt och den spelas praktiskt taget hela tiden. Lyssna på inspelningen med Zarah Leander (mitt slitna exemplar):

Och se gärna ett klipp från filmen där hon sjunger ledmotivet.

4 thoughts on “Der Wind hat mir ein Lied erzählt

  1. Så bisarrt! Zarahs flätfrisyr, den liderlige gubben som smyger i buskarna, musikerna …
    Och vad stora händer hon hade!

    1. Verkligen! Jag förstår verkligen inte hur de tänkte.

      Leander måste ha varit något av en amazon. Det är roligt att tänka sig henne bredvid den lille Hitler.

  2. Zarah hade inte ett skit med Hitler att göra utan hennes chef var Goebells men till skillnad från nazisterna sjöng Zarah enbart om KÄRLEK. Sug på den alla ni som inte vet ett piss om Die Leander!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *