Amanda Christensen, businesskvinna

UR har en serie som heter Entreprenörerna. Tyvärr avskyr jag det ordet, men däremot är serien riktigt intressant (låt vara att den är smått fånigt dramatiserad). För er som inte minns Working Girl (med Melanie Griffith, Harrison Ford och Sigourney Weaver) kan jag kanske påminna om fraserna ”Coffe, te, me?” och ”I’ve got a head for business and a body for sin”. Huruvida de fruntimmer som Entreprenörerna presenterar var av nämnda kvalisort, kan jag tyvärr inte meddela.

Presenteras gör hur som helst Amanda Christensen, Hanna Lindmark (Hushållsskolan Margaretaskolan), Wilhelmina Skoog (Grand Hotel – det var hon som lät bygga Vinterträdgåren) och Ulla Murman (som lanserade bemanningsföretaget). Titta på avsnitten, det är de faktiskt värda.

4 svar på “Amanda Christensen, businesskvinna”

  1. Jag har läst Ewonne Winblads bok om Hanna Lindmark, Frälst, förmögen, förskingrad. En mycket dyster historia. Fast jag blev mycket imponerad av den energiska Hanna.

  2. De var på mitt jobb och lärde sig ”designa” på en dag, disastro. Men mina duktiga kollegor bashade dem rätt hårt i alla fall. Har inte sett de andra avsnitten men blev sugen nu. Vad fin bonfest-lokalen låter!

    1. Ojdå! Den ”kursen” verkar då inte ha varit särdeles djuplodande.

      Lokalerna var JÄTTEFINA! Borgerlig lyx för hela slanten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *