Min alldeles egna Beautyhörna del 1

Detta med mode intresserar mig inte särdeles mycket längre. Det är klart att jag gillar kläder, men att följa modets växlingar skiter jag i, men påverkas naturligtvis av vad som finns att köpa i handeln. Jag har alltid varit en trogen kund på Myrorna och jag kompletterar med att handla på HM och Weekday.

På bilden ovan är Laila Loales på vinterpromenad. Observera de fräcka benvärmarna och stickade mössan i trevlig rosa kulör. bilden skall ses som del två i en diptyk (den första hittar ni här). Inspirerad av Lovisienstadts Beautyhörna tänkte jag att det är på tiden att jag tar modet på allvar. Uppenbarligen är kläder någon som intresserar för snart sagt vilken jädra skitblogg som helst har en kärring som berättar om sina outfits. Det borde hon inte göra, ty ”bloggerskor”har över lag så dålig smak att modetipzen borde förbjudas.

Nu skall jag dela med mig av två modefynd!

Dagen innan julafton fyndade jag ett par mycket snygga kängor på Myrorna för 170 kronor. Oanvända och av mycket hög kvalité. Jag är mycket nöjd.

Då och då händer det att jag styr ut mig lite extra, som på nyårsafton till exempel. För ett par år sedan köpte jag en tjusig rock på Herr Judits. Den bar jag tillsammans med en blodröd sammetshalsduk och en keps av gammal klassisk modell. Bilden borde jag egentligen inte visa pga olämplig och för ungdomen skadlig (ty den togs av Sofia Runarsdotter efter att vi och vakten hade kommit fram till helt skilda åsikter angående lämpligheten av att gå in på festen med en öppnad flaska och två glas – och därför tvingades vi fira in det nya året på Cementas parkeringsplats).

Nu hopps jag att ni med spänning och entusiasm följer min egen Beautyhörna!

12 svar på “Min alldeles egna Beautyhörna del 1”

 1. Det här med mode i bloggar verkar mest intressera kärringar av yngre årgångar som poserar behagsjukt i alldeles för korta, vippiga kjolar med strumpbyxor av ribbad och antik modell – inte så tjusigt till för tjocka lår, om du förstår vad jag menar. Jag följer några sådana bara för att jag känner de här flickorna sedan de var små och vill se hur det går för dem i livet. Ofta blir jag rätt nedslagen och kan bara hoppas att de växer upp och slutar vara så egotrippade.
  Dina kängor var jättefina, undrar om de kan komma från Försvaret – jag hade i alla fall sådana när jag gick utbildning i Civiliförsvaret, de var väldigt bekväma och bars till den allt annat än chica ljusblå uniformen (ljusblå för att man var obeväpnad i civilförsvaret och inte fick utsättas för beskjutning). Biträdande gruppchef i sambandsfältstab var jag! : ))

  1. Ja, det är försvarets modell. Väldigt bra på alla de sätt och inte ens gummisulor. Jag har dock halvsulat dem för att minska slitaget, ty jag går väldigt mycket.

   Det är troligt att ”det går över”. Man har ju en tendens att förfasa sig över allt som är nytt och lite obekant. Jag kan tänka mig hur man kommer at skratta åt alla modebloggar och hur ofarliga de känns,när man läser dem om 30-40. Om de finns kvar då.

   Mon dieu, biträdande gruppchef i sambandsfältstab!

   1. Ja, sannerligen mon dieu! Men nu är hela allt avskaffat. Det var väldigt kul att hålla på med radiosändningar, bygga högantenn och koppla in sig på telenätet.
    Vad är juleskum?

    1. Det låter mycket roligt tycker jag. Och lärorikt. Vem vet, kanske hade du blivit en fena på att reparera radioapparater om du fortsatt.

     Juleskum är skumtomtar med jordgubbssmak. JÄTTEGODA!

 2. Ser fram emot din Beautyhörna, då jag alltid tycker att du klär dig oklanderligt! Sedan finns det någonting väldigt tilltalande med situationen då en i övrigt sakkunnig och bildad person plötsligt visar upp en sko eller kommenterar en hårcreme. Och så har du ju redan din egna norrländska modevecka!

  1. jag funderar på om jag inte borde börja med bantningstips också, och skriva en sådan där HFLC.bok som den där polska bruden (eller var hon nu kommer ifrån). Eftersom jag inte varit gravid, får jag väl ha juleskummet som alibi för önskad viktnedgång…

 3. Jag känner att din & Lovisienstadts beautyhörna är på en nivå som jag kan ta till mig, trots att modereportage för det mesta gör mig orolig till sinnes. Kanske för att ni först lurar mig in mig i lullig trygghet med bilder på snö och stickat. Kängorna var jättesnygga, men de ser hårda ut? Får du inte skoskav?

  1. nej, de är sköna! Dock att jag alltid har ett par tunnare tjocksockor i. Utan dem tror jag att de skulle vara just hårda. Jag har dock inte fått ens antydan til skavsår,

   Jag och Lovisienstadt borde egentligen bli bittra Beautybloggovänner och förtala varandras modetips. Det vore underhållande!

 4. Får man föreslå att du då bantar _med_ juleskum, istället för att banta _bort_ juleskummet? Cloetta har producerat sitt juleskum sedan 1934, så rent tidsmässigt tycker jag att dessa rosa sockertomtar passar mycket bra in här, med allt annat du skriver om.

  1. Ja, mycket bättre! eller kanske rentav ”så fann jag trivselvikten med juleskum”. Både undernärda och tjocka får då sitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *