Unika radhus i Inverness, Stockholm

Dessa originella radhus stod klara i slutet av 30-talet. Dessas främsta karaktäristik är fasaderna av hyvlad ribbpanel i furu som behandlats med ofärgad Solignum. Vardagsrummen med öppen spis, som upptar en stor del av bottenplanen, har en generös fönstervägg mot den lilla täppan. De större husen har kök med jungfrukammare på nedre botten, de mindre bara kök. En trappa upp finns tre sovrum. Ett är så stort att det utan problem kan delas. Den intresserade studera planlösningen här.

Även balkongernas skärmar är av furu. En originell lösning som jag är osäker på om jag verkligen gillar. det vore intressant att se dem i verkligheten, om de nu finns kvar.

Entrésidan är vackert belägen mot skogssidan och ligger i en liten sluttning. De små fyrkantiga fönstren hör till kapprum och toalett. Badrummet ligger en trappa upp i anslutning till sovrummen.

Jag tycker att detta är både intressanta och unika radhus. Planlösningen är utmärkt och varje lägenhet har två balkonger samt uteplats. Enda bristen jag kan se är att det är för få inbyggda garderober, men det går ju lätt att ändra på. Jag undrar verkligen hur de ser ut idag.

5 svar på “Unika radhus i Inverness, Stockholm”

  1. De ligger kvar! Däremot tycker jag det ser ut som om de är målade idag, men det är svårt att avgöra på hitta.se-gatubild. Jag har inte varit just där, så jag har inte sett dem i verkligheten.

  2. Men titta, där är de ju. Tackar! De verkar målade, ja, men balkongerna är helt intakta. Undrar dock om de ev kan vara tilläggsisolerade. Tycker att fönstren sitter längre in på hitta-bilderna, men säker är jag inte.

    Om man panorerar till höger på hitta.se hittar man några andra radhus som verkar jättefina. Många balkonger och i tre våningar.

    1. De verkar definitivt tilläggsisolerade. Typiskt för 30-talet var ju annars fönstren i liv med fasaden. Men de står där i alla fall.

      1. Precis. De verkar dock ha lyckats behålla balkongerna på något vis, eller gjort nya med identisk konstruktion. Det får man iallfall gratulera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *