Sven-Harrys nybygge vid Vasaparken

Detta nybygge gillar jag. Snygg fasad med rena linjer. Att materialet är detsamma som i våra svenska 10-kronor gör inte saken sämre.

Däremot ställer jag mig lite tveksam till huruvida det verkligen kommer in tillräcklig med ljus i lägenheterna med dessa balkonger eller om det månne är loftgångar?

Fasaden mot Vasaparken vetter dessutom mot norr så dit når knappast några solstrålar. Bygget är dock påkostat och konsthallens material och utförande är av ovanligt hög klass.

Men hur ser lägenheterna ut? Är de storslagna, eller mer modesta? Trivsamma eller avskalade?

Det klagas ofta på nybyggen, och det med all rätt, men vad är det egentligen som är felet? Det jag tror många saknar är det mänskliga, det som tyder på att en livs levande hand utfört någon form av arbete. Att vistas i en bostad bör också vara en taktil upplevelse.

4 svar på “Sven-Harrys nybygge vid Vasaparken”

  1. Oh, jättefint material! Blev faktiskt lite lycklig av att se detta. Tänker på bra saker: kyrktuppar, att vittja sin spargris, Kleopatra.

  2. Amen, det hade hon. Men vi borde sluta begränsa oss – även vi kan klä oss i detta material! Återkommer när jag har klarare ideer om hur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *