Day och Hudson i Lover come back

Reklambranschen 1961 och på Madison Avenue i New York är Jerry Webster (Rock Hudson) något av en ful fisk som inte drar sig för att bjuda på både kvinnor och sprit för att vinna ett konto. På en konkurrerande byrå jobbar Carol Templeton (Doris Day) som är en präktig tös som blir förbannad när Webster vinner ett konto mitt framför ögonen på henne. Förvecklingar uppstår, och eftersom detta är en romantisk komedi, är det inte svårt att räkna ut hur det hela slutar.

Lover come back är en rätt rolig film. Den är mycket snyggt fotograferad och miljöerna är eleganta. Stundtals är den mycket rolig, stundtals lite väl buskisartad. Day och Hudson är dock riktigt roliga, inte minst när Day tror sig ha funnit Dr. Linus Tyler, men istället råkat ut för en orakad, och dekorativ, Jerry Webster som säger sig vara helt ovan med kvinnor och sprit. Att göra reklam för något som inte finns är också roligt, och extra kul blir det när man tänker på dagens reklam med virala marknadsföringstrick och mer eller mindre osannolika kampanjer.

Dessutom får man väl säga att detta är Mad Men som romcom och gjort på 60-talet.

Jag fann faktiskt hela filmen på Youtube, så titta på Lover come back. Sämre sätt finns att fördriva några trista vardagstimmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *