I get the blues when it rains, ms. Lee

Sommar

Åh, tänkt att det snart är sommar! Jag sitter inne och lyssnar på gamla V-discs på Spotify. V:et stod för Victory och dessa skivor, som var pressade i vinyl och inte i schellack, distribuerades ut till amerikanska soldater världen runt. När kriget var slut, förstördes samtliga (inklusive matriser), men naturligtvis överlevde en hel del och dem har man nu samlat i olika utgåvor. Man kan t.ex lyssna på Mildred Baileys version av Theese foolish things, I’ve got the blues when it rains med Peggy Lee eller Frank Sinatras I only have eyes for you. Inte så dumt!

På bilden ovan presenterar jag ”Landtidyll sommaeren 2007”, föreställandes en lantlig byaväg som kantas av ekonomibyggnader en solig julidag. Till höger i bilden syns ett fång brandgula lijor som vi kallar för Kejsarkronor, trots att de inte är vad folk i allmänhet kallar Kejsarkronor.

Bilden är tyvärr en ful digitalbild som jag tagit. Jag tycker inte alls om digitala bilder, kanske för att mina gamla kamera är dålig. Analoga bilder blir hur som mycket vackrare och känns mer naturliga, precis som om de är bättre på att teckna verkligheten. kanske är det så, kanske är det bara en illusion som har med min personliga preferens att göra. I sommar funderar jag förresten på att fotografera i färg. Lite tokigt kan det kanske bli, då allt mitt gamla material, det från förra sommaren, är i svartvitt.

Och så lyssnar vi på Tommy Dorsey and his sentimentalists med I never knew.

4 svar på “I get the blues when it rains, ms. Lee”

 1. Ja, tack så mycket. Spotify finns inte i särskilt många länder. Alla har inte Facebook heller. Kan vi inte komma överens om att använda icke-proprietära (eller vad det heter) länkar?

  Med hälsningar från Österrike utan Spotify, Itunes mm samt från mig som dessutom ej är på Facebook.

  1. Elände! Tyvärr finns ju inte all musik på YouTube, framförallt inte gamla V-discs. Vissa plattor spelar jag av från min egen samling och dem lägger jag ju upp på annat sätt. Finns det något alternativ till Spotify och liknande?

 2. Nej du gör nog rätt – antar att den överväldigande majoriteten av läsare har tillgång till Spotify. Om det är så att du har själva skivorna (digitalt?) kan man ju alltid lägga upp en vanlig mp3-fil men jag vet inte om det är riktigt legalt och dessutom en massa jobb.

  Så vi får väl tåla oss. Värre är oseden att länka till Facebook som blir allt mera vanligt. Fick just idag ett nyhetsbrev från Republikanska Föreningen med fyra Facebooklänkar till kommande evenemang! Man kan bli monarkist för mindre.

  1. Tyvärr har jag nästan inga digitala skivor. Däremot har jag digitaliserat en del och dem lägger jag upp då och då med en player på sidan. Det tar dock sin tid att spela av skivor och sedan snygga till dem m lite brusreducering.

   Går det inte se evenemantet fast man inte har FB? Verkar rätt korkat att just Republikanska föreningen gör en sådan miss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *