To the friend who did not save my life

 

Maison européenne de la Photographie i Paris visas just nu en utställning kring Hervé Guiberts liv som jag naturligtvis inte sett, men gärna skulle se. Inte minst för de vackra bilder som han tog. Här ovan ser ni en bild som heter Eugène et les églantines.

Hervé Guibert gav 1990 ut romanen À l’ami qui ne m’a pas sauvé la vie (To the friend who did not save my life) och i den berättade han om den dödliga sjukdom som han led av:  HIV. Ett år senare avled han, 36 år gammal, i sviterna av ett självmordsförsök. Innan dess hade han dock förevigat sjukdomsförloppet i dokumentären La Pudeur ou l’Impudeur som visades först efter hans död.

Det var en notis i DN som uppmärksammade mig på Hervé Guibert och utställningen. Där stod att läsa att Guibert var något av ett franskt underbarn i den världs som hörde den franska kultureliten till. Begåvad och vacker, se bara på denna bild.

Läs mer om Guibert här och berätta gärna om utställningen om ni sett den.

6 svar på “To the friend who did not save my life”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *