Louis Jourdan est un acteur francais

Strax innan andra världskriget bröt ut, började Louis Jourdan filma i Frankrike. Samma år lät han sig också fotograferas av herrfotografen Raymond Voinquel, som gått till historien för sina bilder på unga, vackra män.

Efter att Frankrike hade blivit ockuperat ville naziregimen att Jourdan skulle spela in propagandafilmer, men de det ville han inte alls. Istället engagerade han sig i den franska motståndsrörelsen under återstoden av ockupationen. Efter kriget kom Jourdan till USA och filmade med Hitchcock i The Paradine Case, vilket blev inledningen till en internationell karriär där bland de största rollerna kan nämnas de i Gigi, Can-Can och Octopussy.

Som framgår av bilden ovan, var Jourdan ytterligt dekorativ, vilket gjorde honom populär i Hollywood som behövde en yngre upplaga av Charles Boyer (och säkerligen fortfarande sörjde Valentinos bortgång). Några exempel från glansdagarna på 40-50-talen finner ni här, här och här. Eller varför inte ett YouTube-klipp från Judy Garland Show?

7 svar på “Louis Jourdan est un acteur francais”

  1. ah, det var han som åt ett lammöga i Octupussy, fast jag minns honom inte som så munvattnande där… Gudomligt skön!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *