Mumin och havet med Tove Jansson

Häromdagen visade SVT en av de bättre dokumentärer jag sett och nu finns den på SVT Play. Den heter Mumin och havet och skildrar Tove Jansson under några dagar på hennes ö i den yttersta finska skärgården. Fotot är mycket vackert och bilderna lätt överexponerade. Jansson själv är oerhört stilig och verkar så opåverkad av tidens tand, trots att hon var 54 år när inspelningen gjordes. Och vilken utstrålning! Medverkar gör också hennes mor, Signe Hammarsten-Jansson, och frun, Tuulikki Pietilä. Rekommenderas å det varmaste!

2 thoughts on “Mumin och havet med Tove Jansson

    1. Bra! Så skall det låta. jag tycker så mycket om Tove Jansson och hennes fru verkade också rar. Och fotografen: vilket geni!

      Såg förresten att du börjat skriva igen. Bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *