May they gaze evermore into mine

1969 års filmatisering av D.H. Lawrences Women in love, När kvinnor, älskar kan rekommenderas. Alan Bates och Glenda Jackson är inte bara dekorativa, det finns både sprödhet och kraft i deras uppenbarelser. Och fotot. Hur vacker är inte naturen? Kanske som vackrast när en blodig Bates går omkring bland skog och mark i ett förtrollat ljus.

När kvinnor älskar är berättelsen om två väninnor som blir kära i varsin man. Männen är goda vänner med varandra. Den ena mannen älskar den andra mannen.

Som ni nog förstår, är filmen sevärd.

Lawrence skrev många böcker men är nog mest känd för ett verk: Lady Chatterlys älskare. I denna vackra roman, låter sig den sköna Lady Chatterly förföras av skogvaktaren på godsets prunkande marker. Det dröjde drygt 30 år innan verket kunde utges i Storbritannien 1960. De intima skildringarna var alltför explicita.

Och så till rubriken. Den kommer av texten till Woman in love, en av melodierna i musikalen Pysar och sländor (Guys and dolls).

They say no moon in the sky ever lent such a glow.
Some flame deep within made them shine.
Your eyes are the eyes of a woman in love
And may they gaze evermore into mine.
Lazily gaze evermore into mine.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *