Att vara ansatt och gå i butiker

Julglögg. Igår blev det lite julstämning, åtminstone under den halvtimme som jag avverkade en flaska av Blossas starkvinsglögg (vi fick inte bli sena!). Sedan dröp jag av socker och glöggkryddor och pallrade mig till Färgfabriken.

Idag tänker jag gå lite i affärer. Julhandla. Hemslöjden skall få ett besök. Jag behöver köpa ett vaxljus. Ett långt vaxljus som är liksom upprullat och som monteras i en ställning. Ställning finns, men ljuset är utbrunnet. Hemslöjden är faktiskt på många sätt en utmärkt butik. Handdukarna är mycket prisvärda. Drygt 100 kronor för en i hellinne från Klässbols och det är då rakt ingenting. Dukar finns i både hel- och halvlinne (halvlinne är bomullsvarp med inslaget av lin) till rimliga kostnader, även om det inte är direkt billigt. man får dock förutsätta att de håller ett par generationer och då är det inte mycket att bråka om (bilden kommer från Hemslöjdens sajt, tack för lånet).

När jag var liten var jag ofta på Hemslöjden. Mamma vävde mycket och lät Väv och Garn eller Hemslöjden varpa all de dukar, gardiner och möbeltyger som hon gjort genom åren. Jag minns väl de vackra färgerna på ullgarnet som låg i prydliga rader i butiken.

Myrorna kan också vara värt ett besök. Jag behöver ett änglaspel, ett sådant som man sätter ljusi och då snurrar änglar med trumpeter. Det låter mycket vackert.

Och hungrig blir man. Då går man till Citykonditotiet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *