Men vem är John David California?

Jag läste en artikel i SvD om en sorts uppföljare till Räddaren i nöden. Den unge man som sägs ha skrivit boken, (Göteborgssonen?) John David California, har av en slump tagit sig detta namn och det har inget att göra med att Salinger initialer är just J D. Samme man, som vägrar uppge sitt dopman, menar också att han inte alls skrivit boken för att det är ett lätt sätt att få uppmärksamhet och att det är en slump att hans bok, är lika lång som Salingers. Minsann!

Jag googlar och hittar följande artikel på telegraph.co.uk. Med bild och allt! Men vem är han? Rimligtvis borde någon vara bekant med honom.

Jag läste Räddaren i nöden i början av 90-talet i samma veva som jag låg på sjukhus för transplantation av hornhinna (bara ena ögat, det andra läste jag med). I lurarna hade jag Ultravox och Mockba music. Jag gillade boken och bör nog läsa den igen, för att se om jag fortfarande tycker att den är bra. Jag har för mig att det var en annorlunda roman med fin tidskänsla. Precis som The price of salt (Carol).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *