Och nu blommar magnolian

Igår fann jag Charles W. Cushman Photograph Collection. Mannen i fråga var amatörfotograf och tog ohyggligt många bilder under åren 1938-1969. Samtliga var kodachromedior. Bilden här intill, med den blommande magnolian, är från år 1945. Här en länk till resten av bilderna.

Om jag hade en trädgård, skulle jag nog plantera en Magnolia. Jag skulle också plantera syrener, jersmin, väldoftande rosor och löjtnantshjärtan. Förhoppningsvis skulle det växa liljekonvaljer någonstans i skuggan, kanske i närheten av körsbärsträdet.

Min trädgårde skulle vara frodig och inte alls asketisk. Inte inspirerad av caffe latte som det stod i ett prospekt till en nybildad bostadsrättsförening. Maken till dumhet får man leta efter. Något sådant skulle aldrig Camilla Thulin hitta på. Då och då dyker hon upp i pressen och predikar otidsenligheter. En gång rörde det sig om långkok och husmanskost, denna gång pläderar hon vädring och fnyser åt walt-in-closets. Jag gillar verkligen henne. Jag förmodar att hon ställer sig ytterst skeptisk mot kök i open plan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *