Saker som gjorts under helgen

En lätt ansatthet präglade lördag, men jag tog mig upp och började förbereda den nya Laila Loales-filmen Musta ja valkoinen som till största delen utspelar sig i Helsinki. De inledande bilderna, kunde dock tas här i närheten. Filmen kommer att bli väldigt kort, svartvit och (handkamera, oväntade kamervinklar och kornig – läs Tri-X!). Laila Loales är en svårfångad varelse, så man får gripa henne i flykten, därav utlandsinspelningen.

Orsaken till min trötthet var en till modemässan relaterad tillställning där jag spelade skivor (och drack vin). För att underlätta för mig själv, hade jag tagit med mig min gamla Garrard RC 120 MKII som sköter sig själv, åtminstone 10 skivor i taget. Då gick det utmärkt att obehindrat smutta på vernissagevinet.

På väg mellan tillställningarna, agerade jag den lille fotograf och lyckades ta en utmärkt bild på Björn, som var utställningens AD. Så fint det blir när man inte använder blixt! Ölburken i hans hand var den enda vi lyckades rädda undan den törstiga vernissagepubliken.

En iakttagelse jag gör just nu, i skrivande stund, är att julkrubban och julbocken fortfarande står kvar i den öppna spisen. Upprörande, jag fruktar att nyheten, om den skulle sprida sig, rimligtvis borde orsaka en folkstorm i områdets egna lokaltidning Östermalmsnytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *