Ett tyskamerikanskt projekt, del 2

Min första uppgift har varit att försöka få tag på en reparationssats till förgasaren som behöver ses över. Bilen är som sagt tysk, ett språk som jag inte behärskar. Med hjälp av tyska Ebay och Google translate, lyckades jag ta reda på att vad jag behöver, är en Dichtsatz für meine Kapitän P2,6.

Ett mail skickades till en tysk firma som specialiserats sig på Opeldelar. Svaret kom snabbt: Vergaser Dichtsatz 24€ sind nur die Dichtungen. Ventil und nadel nicht enthalten. Nu vill jag hemsk gärna ha både ventil und nadel (ventil och nål), så jag fick fortsätta att leta.

Eftersom Opel ägs av GM så är vissa delar importerade från USA, bland annat förgasare som visat sig vara en Carter. Med lite tur borde det då finnas en amerikansk reparationssats och amerikanska delar är mycket lättare att hitta (och billigare). Men icke! Carter tillvrkade mängder av förgasare för den europeiska marknaden och delar finns inte alls idag, så det är bara för mig att själv ta isär förgasaren, rengöra alla delar, och skruva ihop den med nya packningar från den Dichtsatz som jag tänker beställa från Tyskland (trots att jag bli utan ventil och nål). En nya accelerationspump skall jag dock unna mig, den delen går iallafall att få tag på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *