Ubermensch, nej bara lite till åren

Jag minns inte var jag läste det, men någon skrev om nya programuppslag för TV. En idé var att skildra pensionärer, som själva klarar av att koka sitt kaffe istället för att köpa dyrt, kanske för 30 kr, i pappersmugg. Och naturligtvis en hel del annat.

Rimligtvis måste det snart komma en ny generation som sätter en ära i att själva koka, eller brygga, sitt eget kaffe och som även vet hur man lagar mat från grunden av svenska råvaror, orkar byta kanal på TV:n utan att använda fjärrkontroll samt har flera än en matta på vardagsrumsgolvet.

Ibland undrar jag om jag själv möjligtvis kan vara pensionär. När jag sitter i lunchrummet, inom public service kallat Paustorget, och äter min medhavda mat, känner jag mig ofta exotisk, vilket beror på att jag ofta äter traditionellt svensk mat. Har jag dillkött på tallriken, eller varför inte kroppkakor, så har kollegorna något thailändskt, en sallad eller kanske sushi. Jag funderar ofta om sydeuropeerna känner sig lika exotiska, när de sitter och smaskar på sina traditionella rätter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *