Den ständigt aktuella moralkoden

Man kan verkligen tänka sig hur upprörd Sarah Palin blev när det visade sid att hennes unga dotter begått Ett stort fel före äktenskapet (förmodligen var det fler, men åtminstone ett blev ödesdigert). Verkligen förargligt att hon dessutom är abortmotståndare; annars hade saken varit lätt ordnad. Det är inte utan att man tänker på den gamla härliga Hays Code som kontrollerade Hollywood från tidigt 30-tal till sent 60-tal.

Det var en hel del moraliska lågvattensmärken som låg Hays varmt om hjärtat. Bland annat ansåg han att Pictures shall not imply that low forms of sex relationship are the accepted or common thing. Det är klart att det ibland förekom dylikt beteende i filmer, om handlingen så motiverade och om den stackars lättfotade saken antingen sonade sitt brott genom att gifta sig och bli präktig eller resolut tog sitt liv.

Vad gör då unga fröken Palin? Jo, hon planerar att gifta sig med den nästan lika unga hockehunken (eller vad han nu är). Det är tydligt att den gamla omoderna Hayskoden fortfarande är gångbar i vissa läger.

Det är klart att det hade varit lustigare om Sarah Palin varit mer kreativ, precis som vår svenska stat som på 30-talet gav Göring medalj och sedan skickade V-Gurras älskare till Tyskland. Men vad vet man, kanske förde mrs Palin en dialog med något exotiskt land i Europa, men fick nobben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *