Solsemester i glesbygden, del 9

I lördags var jag på festival, närmare bestämt på Gravmarksfestivalen! Som en av Sveriges minsta, och mest avlägset belägna sommartillställningar passar jag på att göra lite PR. Naturskönt beläget, inte långt från Bullmark (jo, orten heter så), ligger en liten by med ett generöst byahus och där ordnar Matt-Frans med vänner festival. Den sista vägsträckan är bedårande; vägen slingrar sig fram, det går upp och det går ner, det svänger än hit, än dit – och allt på en ås med utsikt över den kärva västerbottniska naturen med sina tallar och sandjord.

Mina personliga favoriter på festivalen var Cocoanut Grooves romantiska pop, Pelles digitala musikprojekt med den fantastiska rösten och Lovisa Nyström och Annika Norlins Ger du dig. Endast två band var tämligen trista och det var det första och det sista, men vad de hette la jag inte på minnet.

Efter konserterna var det korfilmsfestival och priset som stod på spel var den välkända Guldgraven. Tråkigt nog, glömde GBS och jag att ställa upp med vår egen lilla film om Groggvargen. Det får bli ett annat år.

Tillställningen slutade med efterfest hemma hos Matt-Frans ytterligare ett par kilometer ut på vischan. Bilden ovan föreställer hans underbara garage som också tjänade som konsertlokal. Vad hönsen i lidret intill tyckte om den, förtäljer dock inte historien.

Fler bilder från Gravmarksfestivalen kommer vad det lider på Polaroidsafari. Håll ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *