Solsemester i glesbygden, del 7

Idag var det ingen måtta på solen; som det gassade mest hela dagen och inte ett moln på himlen! Jag började med att åka till besiktningen och det gick då inget vidare. Det visade sig att även bakbromsarna behövde ses över, men det hade inte jag tänkt på så det blev backning (allt annat var dock tiptop). Jag har demonterad bromsarna och väntar nu på att få trummorna svarvade och en ny bromsledning monterad (kanske även bromsbackar), men detta kommer att ske senare i år eller kanske till vintern. Förgasaren skall också få sig en översyn eftersom motorn går en anings ojämt. Men som ett kassaskåp ligger den på vägen, det kan inte förnekas.

På eftermiddagen gick jag över till en granne. Hon hade besök av son med fru och sin bror med tillhörande fruntimmer, som var en festlig dam som tidigare varit jordbrukare, men efter makens död endast ägnat sig åt fårskötsel. Som mest hade hon haft 150 st och det får anses vara rätt mycket att sköta själv för en gammal dam. År 2003 slutade hon helt med djuren. Rolig var hon iallfall, med all energi och kepan på huvudet.

Och vad fick jag göra sedan? Jo jag fick mylda (vad nu det heter på svenska, mylla?) potatis. Det var jag som drog så nu är jag inte bara solbränd, utan även ett muskelberg. Dessutom har jag lagt mig till med ett klädsamt ärr vid höger öga efter en kollision med en järnbalk i maskinhallen. Piffigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *