Drottning Louise

Vi pratade kungahuset på lunchen idag. Jag minns inte hur det började, men jag kunde inte avhålla mig från att kommentera hur fanatiskt tråkiga vår nuvarande kungafamilj är och hur svårt jag skulle ha för att tilltala de små liven med de titlar som man förväntas använda. Jag skulle nog göra som Ulla Lindström gjorde en gång i tiden jag.

Det finns dock ljuspunkter: Korvstoppning på Drottningholm från 1985! Att detta fick sändas i svensk television kan man inte annat än att förundras över. Men roligt är det när de fingrar på alla korvarna.

En av mina främsta invändningar mot det svenska kungahuset är deras förfärligt trista kläder och brist på personlig stil. Tacka vet jag drottning Louise på bilden ovan. Någon skönhet av nattklubbskaliber var hon knappast, men vilken karaktär och vilken pondus! Här har våra stackars sessor åtskilligt att lära.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *