En sommar reste de på semester

Jag har en tjock bund gamla negativ med gamla semesterbilder från 20-30-talen i ett kuvert som jag en gång kom över. Eftersom jag saknar en lämplig scanner, är det svårt att kopiera bilderna hemma, men här ett försök som hjälpligt lyckades.

Att döma av byggnaderna befinner vi oss i sydsverige eller kanske ännu längre söderut. Det är bilder från ett vackert hus på landet, inbäddat i djup grönska; livet på stranden med väl tilltagna och mycket sedliga baddräkter; damer och herrar framför pampiga hus i staden. Det är mycket spännande att fantisera om vad som där hände och relationerna människorna emellan. Om jag lyckas kopiera samtliga bilder, är det möjligt att mönstret klaranar och de gamla historierna träder fram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *