Bald ist es Zeit für das Auto

Så var det då första maj, en dag som vanligtvis går i bilismens tecken. Grand Prixen har nu lämnat garaget för ett par månaders rekreation på stadsgator och på landsbygd. Dessvärre är bilen i behov av ordentlig tvätt, cleaner och vaxning samt en genomgång av interiören. Med tanke på atta kvadratmeter plåt, är det ett drygt jobb att sätta bilen i stånd.

Vissa inköp måste också göras. Däcken, som är från 80-talet, skall bytas ut och eventuellt skall jag montera ett nytt vinyltak. Vinyltaket är gjort i konstläder och är monterat ovanpå det ordinarie plåttaket endast som dekoration, precis som man klär en stol. Gamla vinyltak börjar alltid läcka och då bildas det rost under.

En ny hifi skall jag också skaffa. En med mp3-spelare hade jag tänkt mig. Då bilen är en perfekt långfärdsbil, är det skönt att kunna lyssna på musik i den tysta och välisolerade kupén.

Som framgår av bilden, är interiören inspirerad av flygplanens cockpit och väldigt sportig. Stolarna är i krämfärgat konstläder och bilen har golvkonsol med automatlådans växelspak. Dörrsidorna har fält i äkta hondurasmahogny. Det var en dyr bil en gång i tiden. Och väldigt snygg om jag får säga det själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *