I väntan på snö

Det ryktas om att ett oväder är på väg in över stan och nog blåste det en del igår och kallt var det. Jag hade precis köpt Turandot med Brigit Nilsson och Franco Corelli i en inspelning från Rom 1966. Det är en väldigt fin box med libretto och bilder. Turandot är namnet på en prinsessa i Peking som ger sina friare tre gåtor; svarar de rätt på samtliga får de gifta sig, i annat fall halshuggs de.

En dag kommer Prins Calaf till Turandot och han kan svaret på henes gåtor. Turandot blir förtvivlad, ty hon vill inte alls gifta sig med Prins Calaf. Detta är inledningen på stor dramatik som ni säkert förstår. Slavinnor, prinsar och ond bråd död är en stor del av operan. Här en bild på Birgit som den farliga Turandot.

On det blir oväder så är jag iallfall inte oförberedd för jag har precis börjat sticka mig en halsduk. Jag är inte så bra på stickning och var en katastrof i syslöjden vilket förvånade lärarinnan som kände till att min mamma är en riktig textiltant. Min grytlapp bestod mest bara av hål. Jag har faktiskt blivit något bättre sedan dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *