En sommarledig antecknar, del 4

Nej, inte blev dagen svalare än gårdagen, verkligen inte alls. Dagen har dock, trots hettan, varit fylld av äventyr och strapatser. Jag har nämligen unnat mig en sittgrupp, en stilmöbel i nyrokoko!

De senaste tio åren har jag planerat att byta ut min rätt så bedagade, men väldigt sköna sittmöbel från 60-talet. Idag blev det äntligen av. För att liva upp hemmet en smula, och göra vissa stilmässiga utflykter, föll det sig naturligt att satsa på en stilmöbel. Stilmöbler är industriellt tillverkade kopior av gamla antika original. Idag väldigt billiga, ja rentav hemskt prisvärda.

Min möbel i nyrokoko är troligtvis lite äldre, tillverkad i början av seklet. Den är väldigt fin, skir och med en alldeles naturlig patina. Den är klädd i någon sorts ljust guldgul sidenbrokad.

Nu var det inte helt enkelt att släpa hem denna finfina möbel. Jag var tvungen att hyra ett släp till bilen och det är något jag aldrig tidigare gjort. Mina erfarenheter av släp sträcker sig till att köra traktor och höskrinda. Kombinationen släpvagn à 4 meter och Pontiac`à 5.5 meter var imponerande och jag blev nästintill livrädd. Dessutom var det hett, mycket hett.

Allt gick dock bra, men jag har insett att folk fullkomligt struntar i att tyda blinkerssignalen och att inte köra om i högerfilen. Om ni inte visste det, vid filbyte åligger det medtrafikanterna att underlätta så mycket de bara kan. Men det var det ingen som gjorde, jag fick stanna kvar i min fil och åka rakt fram.

När jag anlände Gärdet fann jag Elin och Fru G i trädgården. Fru G var ute med sin hund, Lollo, och Elin vattnade trädgården. De blev stormförtjusta när de såg mitt inköp. Helt i deras stil. Särskilt imponerade blev de när jag alldeles själv bar in soffan, helt utan hjälp och med bara två händer.

Bilden ovan visar mitt fynd. Observera stilbrotten, lampan i tidig sjuttiotalsmodell och längst ner till vänster högtalargrallret till en Sonab oa5 (högtalare av ypperligt märke). Nu återstår bara vissa justeringar vad det gäller det övriga möblerna för att min inredning skall bli lite lagomt homogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *