Luxor Empire i katalogen från 1945

Luxor Empire

I en gammal katalog från 1945 presenteras Luxor Empire, Luxors flaggskepp under många år. Troligtvis var det detta år modellen kom, men säker är jag inte. Redan från början fanns magiskt öga, lokalknapp och Luxor Swing-inställning. Lokalknappen fungerade som så att man köpte en burk som monterades i radion och som var avstämd för den sändare som fanns i trakten. Med hjälp av lokalknappen slapp man ratta i den stationen. På den tiden fanns som bekant bara en radiokanal. Swing-inställningen var en reduktionsväxel som gjorde att man lätt kunde finjustera kanalinställningen. Praktiskt och elegant.

Möbeln var fanerad i hundurasmahogny med intarsia och förgyllda beslag. Den tillverkades i Svenska möbelfabrikerna i Bodafors. Jag vet inte vad den kostade, men billig var den inte!

2 thoughts on “Luxor Empire i katalogen från 1945

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *