Måhända en Massey Ferguson FE 35

Massey Ferguson

jag hittade en gammal påle på en traktor som jag tror är en Massey Ferguson 35 men säker är jag inte. Modellen kom vid 50-talets mitt som Ferguson med från 1960 ändrades namnet på grund av sammanslagningen mellan Massey och Ferguson har jag läst mig till. Jag är ju rätt förtjust i gamla traktorer och skulle gärna äga en sådan, som för övrigt är storebror till den välkända Grållen.

8 thoughts on “Måhända en Massey Ferguson FE 35

 1. Om du tittar noga så ser du faktiskt 35 på huven, precis vid hydraulkolvens buktade slang.

     1. Det verkar som vi alla missat det enkla, fordonsregistret. Enligt det är årsmodellen 1960.

 2. Ska man vara lite petig så ska “FE” bort i beteckningen.
  FE 35 (Fergusson 35) är de som byggdes före sammanslagningen med Massey Harris, de var grå med kopparfärgad traktorkropp och brukar kallas “Guldkalvar”.
  Efter sammanslagningen blev de röda med grå traktorkropp och heter Massey Fergusson 35, eller MF 35.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *