Sinatra och Martin spelar golf i solen

Vad sägs om dessa rara gossar? Uppenbarligen har de piggnat till efter gårdagskvällens festligheter och begivit sig ut på golfbanan. Både Sinatra och Dean Martin var efterfrågade underhållare och uppträdde regelbundet i såväl Las Vegas som på andra ställen. Båda var också förtjusta i att roa sig och det blev nog stundtals lite för mycket av det goda livet.

Men på golfbanan rattade Dean Martin sin kollega och vän. Hur hängivna golfspelare de var vet jag inte, men jag gissar att Bing Crosby slog dem båda med hästlängder. Denna veteran slutade till och med sina dagar på golfbanan! Det ser onekligen rätt trivsamt ut att njuta av den varma solen och låta dagarna försvinna i ett sakta mak.  Idag verkar dessutom golfen ha blivit lite mer av ett folknöje och det verkar faktiskt tämligen överkomligt att unna sig en längre vistelse på någon golfbana ute i vår vida värld, t.ex. via Sunbirdies golfresor.

2 thoughts on “Sinatra och Martin spelar golf i solen

  1. Sammy Davis junior var till allt annat en utmärkt fotograf, särskilt duktig på porträtt. I den stora och flotta “Photo by Sammy Davis Jr” (Regan 2007, text av Burt Boyar) heter det andra kapitlet With the boys. Där finns bra bilder på Frank Sinatra och Dean Martin, och ibland har Shirley McLaine dessutom klämt sig mellan dem.

    Det vinlar av vackra damer: främst förstås May Britt Wilkens som han var gift med, men också Ava Gardner, Marilyn Monroe, Julie Christie och Elizabeth Taylor. Mrs Kennedy finns med liksom hennes svåger och andra politiker som Hubert Humphreys, Richard Nixon och Martin Luther King. Och många intressanta bilder från New York, särskilt från Harlem.

    Och Nat King Cole, och James Dean som också var intresserad av att fotografera. Sammy Davis verkar helst ha använt en spegelreflexkamera, en Rolleiflex. På en rolig bild har han knäppt uppbådet av leende pressfotografer, alla med höjda kameror, som mötte honom när han själv gick nerför trappan från ett flygplan, kan man förmoda.

    En trevlig bok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *