Budapestfunkis på Margit körút 15-17

I Budapest, vid Szent István park och Margit kört ligger ett område som började bebyggas i slutet av 20-talet Här finner vi mängder av vackra funkishus som till stor del lär vara ritade av Béla Hofstätter and Ferenc Domány. Min favorit är huset på Margit körút 15-17 som verkar ha varit ett verkligt lyxboende. De två huskropparna länkas samman av trapphuset och i varje hus finns tre lägenheter vad jag kan förstå. En liten och två stora. Studera planritningen här. En bildgoogling ger vid handen att detta är ett helt fantastisk hus!

Denna artikel visar fler av de vackra husen från funkiseran i Budapest. Texten är svår att begripa sig på, men bilderna visar vilka otroliga byggnader som där finns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *