Snart är det midsommar, sedan höst

mitt rum

Tänk, nu är midsommar snart här och vi går mot mörkare tider. Jag kan inte låta bli att tycka att det känns sorgligt, trots att sommaren knappt har börjat. Men, men.

Så här ser det ut i mitt rum, inte sovrummet, det andra. Jag har bytt ut bordet som radion står på och ersatt det med en skåp som pappa gjorde i slöjden på 40-talet. Riktigt fint. Finns ett bord och ett större skåp också, men det ryms inte här.

Ute i trädgårds har jag precis noterat att det blir körsbär. Hurra, det är första gången något av träden blir frukt. Troligtvis blir det också päron, för päronträdet har blommat enorm. Något äpple hoppas jag också på, för det har också blommat. Däremot ser det lite mörkt ut för plommonträdet som bara gav 5-6 blommor och ingen verkade ha blivit pollinerad.

Mitt vin, Zilgan, lever och frodas, men det går långsamt ty det är inte så varmt. För att ge den mer värme och skydda den vintertid, har jag börjat bygga ett litet växthus som nog blir fint. Det är inte stråt, men har en dörr på framsidan så att man lätt kan komma åt.

Glad midsommar på er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *