En gammal skrytbild från tidigt 70-tal

Traktorparad

En instamaticbild från tidigt 70-tal, en fullkomlig traktorparad med syfte att dokumentera de motorfordon som hörde jordbruket till. De två yttersta traktorerna finns fortfarande kvar, de i mitten såldes för länge sedan och ersattes av en Volvo BM 500, en traktor som dras med ett lätt tvivelaktigt rykte vilket främst beror på att växellådan ibland krånglar. I övrigt är det nog inget större fel på den. Den ena jag märkt är att växlarna ibland är lite svår att få i, i övrigt har den verkligen fått tjäna i många, många år. Volvo BM 430 är en alldeles ypperlig traktor. Liten och smidig och slitstark. Komforten i hytten är väl något sämre än i dess modernare syskon men den är väldigt lättkörd och startar i alla väder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *