Majdag någonting i slutet av 60-talet

Maj i slutet av 60-talet

En gammal bild tagen i slutet av 60-talet. Troligtvis i början av maj, ty grönskan har ännu inte börjat spira. Den gamla kåken har precis fått plåttak och det verkar som om vindskivorna håller på att vitmålas. Någon skall ut och resa, kanske mormor som står till vänster. Kanske åker hon till Stockholm för att hälsa på en släkting. Jag vet inte. Skjuts får hon isåfall av min mamma som står med resväskan och något hemsytt på.

Lägg märke till de gamla registreringsskylten och majblomman i bilens front. När jag tittar på en karta med gamla majblommor ser jag att den verkar vara från 1969 så förmodligen är bilden tagen då. Den ligger i ett album med bilder från e åren så det borde stämma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *