Eländes elände på Wittstocksgatan

Eländes elände

Skillnaden mellan marknadsekonomi och planekonomi är uppenbarligen mindre än man kan tro, ty i västvärlden vill alla köpa samma saker och i de gamla öststaderna var man så illa tvungen. Det kan eventuellt vara klokt att hålla detta i åtanke när vi studerar bilden ovan och ryser över det eländiga tilltaget att placera en köksinredning vid den eleganta öppna spisen och kröna den med någon sorts ugn. Jag har sett liknande lösningar åtskilliga gånger och förundras över bristen på smak och pietet.

Fastigheten på Wittsticksgatan (varning för starka bilder!) är en fin funkiskåk som förtjänar ett bättre öde än att deklasseras på detta sätt. Nog för att jag förstår att man önskar et extra sovrum (det gamla köket), men att ständig ha matos och disk och annat elände i sin åsyn kan knappast vara bra för nerverna. Och hur går det att sova i ett rum som ovan och nedan är omgivet av kök? Det är bara att konstatera att mänskligheten är på fallrepet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *