Om den förlegade synen på standard

Svd Brännpunkt

Jag har skrivit om den förlegade synen på standard i SvD. Detta är viktigt för synsättet leder till att man sanktionerar utbytet av högklassigt material mot billig skit. Ja, så illa är det faktiskt.

“Redan i början på 60-­talet började man dock kompromissa med både material och utförande för att hålla kostnaderna nere och det är en utveckling som fortsatt. Den i längden största nackdelen med detta har varit att det blivit svårare och svårare att underhålla nyproducerade inredningsdetaljer. Laminerade golv och kökssnickerier är dömda att kasseras när de blivit sitna. Det man vunnit i pris vid tillverkningen och montering förlorar man vid framtida reparationer ty istället för sedvanligt underhåll får man än en gång byta ut.”

Texten blev faktiskt mycket populär. Under stora delar av dagen var den den näst mest lästa och delade. Kul!

I övrigt: vilken vacker höst det är! Visserligen har det varit kallt de senaste dagarna men det är knappt frost på nätterna. I mitt fönster blommar hibiskusarna flitigt trots att det är den 20 oktober. Vissa år håller de på in i december. I mitt köksfönster har jag en liten “barnkammare” med diverse skott. Det är visserligen inte rätt tid för sticklingar, men det går nog bra ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *