Och jag introducerar Årtagsfilosofen

Bilden har jag stulit av Årtagsfilosofen som fotograferat i många, många år.

Min farfar hade en tvillingbror och de var inte alls lika. Såvitt jag kan förstå var det ytterst olika, både till läggning och utseende. Minnet är svagt, ty när jag var tio år hade båda redan gått bort.  Av farfar minns jag en del, men det som etsat sig fast i mitt minne är den där likörflaskan som har ett litet mässingsglas i en medaljong av kork  ovanför etiketten. Farfar gjorde nämligen blåbärsvin en gång och fyllde flaskan med blåbär, socker och vatten. Sedan satte han på korken och jag betraktade flaskan allteftersom dagarna gick. Fick jag provsmaka? Jag minns inte.

Min farfars tvillingbror nöjde sig nog inte med blåbärsvin. Han var stor och stark och han var chaufför. Som liten minns jag honom bäst när han kom körandes med sin ljust blågrå VW med fiolen i baksätet för att spela bort ett par timmar med pappa i salen. Han hade många barn, min farfars tvillingbror. 12 stycken föddes och nådde vuxen ålder. Min farfar fick fyra och två dog nästan genast.

Och nu vill jag presentera Årtagsfilosofen, som är en av min farfars tvillingbrors söner. Läs honom, ty han är onekligen begåvad.

2 thoughts on “Och jag introducerar Årtagsfilosofen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *