Borgerligt; varför är det inte snyggt?

Hur många fula heminredningsreportage kan det finnas egentligen? Nästan alltid är det för stelt, för vitt och för tråkigt. Och framförallt likriktat. problemet är i ärlighetens namn inte nytt, men det har accelererat de senaste decennierna.

För att råda bot på detta presenterar jag några typiska 40-talsinteriörer (av mer borgerlig modell) i form av några fina vrår att umgås i som jag hittade i en gammal blaska från krigsåren.

detta tror jag faktiskt är en utländsk bild på en fin kuddvrå i den burspråksliknande utbyggnaden.

Här en hörnsoffa av smakfull modell som dessutom lätt kan förvandlas till två sovplatser.

I Yrkeskvinnornas hus har man valt att täcka fönsterväggen med gardiner kvällstid och får på så sätt en ombonad interiör vid den öppna spisen.

En typisk svensk matvrå i påkostat utförande för den kultiverade, och förmögna, familjen.

4 thoughts on “Borgerligt; varför är det inte snyggt?

  1. Fantastiska bilder! Som sagt, mycket mer inspirerande än vad nutida blaskor oftast kan visa upp.
    Som alltid roliga inslag på din blogg, tack!
    Apropå 40-talet, har du kanske några dåtida frisyrer (för damer) att bjuda på? Kanske någon gammal damtidning från den tiden som ligger och skrotar… Man behöver ibland inspiration även för egen del och frisyrna var så snygga på den tiden.

    1. Hej och tack! Nja, frågan är vad jag har i lager. Jag får botanisera lite. Vet att det finns en rolig guida för hår, kläder och färger i Svenskt Husmoderslexikon. Allt avgörs av ens figur och hår-/hudfärg. Mycket underhållande som jag minns den. Får allt leta upp den!

  2. Underbara bilder. Den där vrån i burspråket skulle jag vilja ha. Måste säga att din blogg är fantastisk – detta är en kulturgärning!
    Fast jag håller inte med om att matvrån är för den förmögna familjen, jag tror att det är en ganska typisk medelklassmiljö för en familj med god smak. Undras om det är Malmstenmöbler? Snyggt och stilfullt i alla fall.

    1. Du har rätt, matvrån är typiskt medelklassig. många lägenheter hade sitt kök uppdelat med matvrå och arbetsdel. Lite vardagslyx!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *