I’m in the mood for sommarferier, 10

Kyrkstuga

Inget sliter så på magen som alla dessa kafferep som man ständigt hamnar på här uppe i norr. På förmiddagen tittade ett gammal par från grannbyn in och med sig hade de en smörgåstårta. Gott, naturligtvis, och jag åt med god aptit. Vid tretiden var det dags för kaffe, bullar och kakor i trädgården. Jag mumsade för glatta livet och var sedan lite lätt illamående, men köttsoppa vid sex iallfall och tog sedan After eight och kaffe. Så småningom pallrade vi oss till Greta i grannbyn och tro det eller ej, hon hade precis bakat bullar, kakor och en sockerkaka! Till det, starkt nybryggt kaffe. Nu funderar jag på om jag kanske borde ta mig ett glas vatten med en tesked bikarbonat i.

Imorgonkväll tar jag tåget söderöver och förstör magen med vin istället. Omväxling förnöjer!

När jag inte fikat eller läst, har jag varit ute i solen och  bland annat cyklat långt  in i skogen där en gång utskiften med tillhörande slåttarstugor låg. Idag har åkrarna växt igen och stugorna börjat förfalla, men nog är där fortfarande vackert. När bilderna är framkallade, skall jag berätta mer om detta.

På bilden ovan ses väggen ovanför den ena kökssoffan i moster Ebbas gamla kyrkstuga. Hon var faktiskt religiös och hade ett något kluvet förhållande till världslikheter. Hennes man fick inte gå på bio, det passade sig icke. När samma filmer visades på TV 20-30 år senare var det dock inget problem, men då kunde å  andra sidan Ebba  hålla ett öga på sin mycket avhållne make.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *