Och du sa någonting om slumpen

1986 kom Kajsa och Malenas Historier från en väg. Stundtals är det en av 80-talets vackraste skivor. Det är en klassiker i stil med Frida Hyvönens Once I was a serene teenaged child. Lyssna på Brev från ett torg.

Du sa nånting om slumpen som jag inte alls förstod, för du var vackrare än livet självt, det kunde varje människa se. Och stjärnorna var klara och luften var så sval och gatan lät som bergakungens sal. I parken gick det människor  och vandrade som vi. Och jag sa nånting om kärlek som blev svårt att reda ut, om man stannar upp och tänker tar det nästan alltid slut, så lekte du med handen i mitt hår och bad mig att få följa med mig hemåt när jag går.

Jag köpte skivan 1987-88 och tyckte otroligt mycket om den. Det gör jag fortfarande och jag tycker att den är alldeles för bortglömd och kan inte annat än rekommendera den. Så vacker, jag kan inte ens beskriva den. Den svenska versionen av Good morning heartache, Godmorgon smärta, hör till de allra bästa spåren. Men inget är lika vackert som Brev från ett torg.

3 thoughts on “Och du sa någonting om slumpen

  1. Nostalgi. Härligt. Tittade på et youtubeklipp nu på morgonen med en sen version av Brev från ett torg. Vackert så man vill gråta.

  2. Ja, och så bra att skivan finns på Spotify! Jag lyssnade aldrig på Tant Strul, men jag har alltid gillat Kajsa och Malena.

  3. Har hittat till den på Spotify. Har inte lyssnat på dem på länge måste erkännas men nu är de här. Tack!
    Frida är en annan favorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *