Sighsten, Grace och blonde Dolph

En historisk bild skulle jag vilja säga. Sighsten Herrgård, Grace Jones och Dolph Lundgren. Det är 1980-tal och Grace Jones bär en Stockholmsgruppentröja (eller vad det nu är). Det är en viss air av galen flärd över detta sällskap. Observera att Sighsten rullat upp ärmarna på sin kavaj. Bilden är tagen av Joakim Strömholm på Alexandras i september 1985.

I mitten-slutet av 90-talet var jag själv med i Stockholmsgruppen (några jobb fick jag dock aldrig genom dem och de spåniga ägg som jag mötte på de auditions jag gick på, gjorde mig knappast vänligare inställd till korkade fotomodeller) men då var Sigsthen död och Grace karriär hade somnat in. Dolph hade gift sig och han och frugan Anette brukade äta middag på Grekturken, dit jag och min vän Johan ofta gick på vardagskvällarna för lite vin och kanske en portion kycklinglevermousse (den var fantastisk!). Utanför Grekturken stod då och då Peter Halldéns (hette han så, formgivare tror jag och Beckmanslärare emellanåt) motorcykel vars sits var klädd med något leopardmönstrat (eller var det ormskinn?).

Fler 90-talsminnen: Svart kaffe, NK Herrtrend och Paul and Friendsexpediten med bakåtstruket hår och ridstövlar som efter en blöt firmafest (som sades ha rundats av på ett för cheferna mycket tillfredsställande vis) plötsligt slutade sitt arbete. Kanske tangerar här mitt minne tidigt 2000-tal.

Och en gammal klassiker: Air. Passa också på att lyssna på Premiere symptomes, men till den finns ingen video.

För övrigt en dag fylld av parenteser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *