When its sleepy time down south

Minsann, ligger inte snön vit på gatorna! Oven en bild, snart ett år gammal, en av de första under förra årets Polaroidsafari (de äldsta kommer sist). Det är körsbärsblom mellan några av huskropparna vid Tessinparken. Stram och kal är naturen i övrigt.

Man kan drömma om sommaren och om varma sommarkvällar genom att lyssna på When it”s sleepy time down south. Down south, uttrycket är så fint. När jag var barn, var söderut, dvs Stockholm, ungefär såpass lång man kunde tänkas komma om man begav sig ut på resa. När jag blev äldre, insåg jag att även om man befinner sig i Stockholm, dvs söderut, är det mer än 60 mil till Skånes sydspets. För att inte tala om hur långt det är ner till Medelhavet. Perspektiven förändras med åren.

Det börjar förresten bli dags för nya utflykter med kamera i en rem över axeln, men i år har Polaroiden fått konkurrens av en Agfa Optima och ett par smalfilmskameror. De första bilderna med Canonkameran har förresten anlänt. Lätt korniga och mycket dramatiska.

Oändligt vacker är den, Tri-X-filmen, och som gjord för smalfilmning i en karg och vintrig miljö. Eller inomhus, när kontrasterna är stora mellan ljus och mörker. Scenbilderna från konserten i Helsinki, när strålkastarna spelar över fondens tyg, har etsat sig fast på näthinnan. En filmupplevelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *