En måndagstur till Sundsvall

Inte nog med att jag fått åka på tjänsteresa till Helsinki (förutom nöjestrippen), i måndags bar det dessutom av upp till Sundsvall. Dagen började inte bra. På perrongen glömde jag en väska med två av mina kameror, Polaroiden och en halvsunkig digitalkamera. Klockan var bara sex på morgonen och vid den tidpunkten är jag ett under av illamående och förvirring.

Inte nog med det. Fredag kväll upptäckte jag ett tämligen fatalt fel som måste åtgärdas. Jag spenderade många timmar under helgen, utan att komma till rätta med det. Det var en pärs, ansatt som jag var. Demonstrationen fick således genomföras utan att allt fungerade som det skulle. På vägen hem fick min kollega vinterkräksjukan. Till råga på köpet var tåget ersatt med buss under en del av sträckan och vi anlände Stockholm en timme försenade.

Men idag! Jag hittade felet och kunde åtgärda det. Jag ringde SL:s hittegodsavdelning och fick mina kameror tillbaka!

Och Sundsvall? En rätt fin stad fylld av pampiga stenhus uppförda efter branden 1888. Vackert belägen är den också, i det kuperade landskapet. Bilden ovan föreställer den imponerande trappan på hotell Knaust. Det jag såg av landsbygden utanför stan, var heller inte dumt. Det var en bitvis storslagen natur längs med Ljungan, med höga berg och djupa dalar. Några egna bilder kunde jag dessvärre inte ta av ovan nämnda skäl.

Och avslutningsvis ett litet middagstips i all enkelhet. Jag köpte kotlettspill, dvs fläskkotletter som blivit slamsor när de skulle skivas. Skar dem i bitar och brynte dem i smör tillsammans med lök. Tillsatte sedan en morot i bitar, knappt en dl frysta lingon, en skvätt soja, mörk buljong, lite vatten och en gräddskvätt. 10-15 minuter vid spisen, sedan 15 minuter i vardagsrummet under tiden som grytan puttrade. Otroligt gott de tre portioner som blev resultatet fick jag för ca 30 kronor. Inte illa, när det dessutom var en lättlagad rätt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *