En Ford Thunderbird vill man ha

Vill ha och vill ha. Konsumtionsdjävulen.

Den första bil jag verkligen ville ha var faktiskt en Ford Thunderbird av årsmodell 1961-63. Idag kan jag tycka att karossen som kom generationen efter (64-66) och som är lite kantigare, är mer lyckad, men jag kan fortfarande se tjusningen i det tidiga 60-talets lätt strama formgivning som åtminstone år 1961 var helt unik i USA, men som helt plagierades av tyska Ford Taunus 17M samma år.

Någon T-bird blev det aldrig och det var väl ingen större förlust. Jag köpte en Opel Kapitän istället och fick en rolig och ekonomisk bil som jag fortfarande tycker mycket om. Men det är klart, att sitta i en T-bird från den tiden, med sportig golvkonsol och med cockpitkänsla på interiören, vore värt att upplevas. Och att halka runt på de glatta galonsätena och med lite skicklighet, hålla sig på vägen när kurvorna är skarpa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *