Att äta middag i sitt eget kök

Tänk, i helgen har jag gjort någonting jag aldrig gjort förrut! Mitt matsalsbord var helt överbelamrat med grejer så jag fick vackert finna mig i att inta middagen vid bänken i köket (soffan är inget bra alternativ alls). Det kändes rätt trivsamt och jag tänkte på boken 100 bjudningar där man kan läsa om Middag utan hembiträde. Smidigt också att ha kylskåpet inom räckhåll, men nog föredrar jag att äta någon annanstans än där maten tillagas.

Var annars en smula ansatt mest hela tiden. Sådan kan hända den bäste när det blir sent och livat. I lördags hamnade jag på en Högstadiefest, dvs det var ungdomar 25+ som hade fest med högstadietema à la 90-tal. På min tid, var det Wham, Alphaville och andra reliker som gällde. Efter att ha köpt med lite matsäck, på burken stod PRISBELÖNAT, promenerade vi till Strand där Crystal stilts spelade.

Strand är ett bra ställe som dessutom har överkomliga priser. Ungefär 50% off jämfört med Stureplanspriserna. Det gör ju skillnad, vilket inte minst märks dagen därpå… Något besök på Hötorget blev det alltså inte på söndagen. Istället Traderashoppade jag 4 rullar smalfilm av den klassiska sorten Kodachrome 40 som ger så fina färger. Filmen tillverkas inte längre och dessa hade bäst före-datum 2004 vilket får anses OK. På ebay säljs även 80-talsrullar rätt dyrt så jag antar att den fortfarande går att använda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *