Fransk visit

Nej, fransk visit syftar på bilens ursprung och inget annat. Jag fick nämligen besök från utlandet härom veckan. Efter att på sin färd från norra Finland ha passerat GBS och Seklernas by, fick jag tillfälle att bekanta mig med en fin Citroen, Athena CX, från tidigt 80-tal. Det är en mycket fin bil som befinner sig i nästintill orört originalskick. CX är efterföljaren till den klassiska DS-modellen som presenterades 1955.

Bilen i fråga fick sig en verklig långtur; från norra Finland via Stockholm till Vadstena och sedan tillbaka till Stockholm igen. Man får nog säga att det tyder på en viss kvalité att en såpass gammal bil som körts sparsamt under en längre tid, mäktar med en sådan långresa som till viss del avverkades i en hastighet som knappast setts med blida ögon av vår trafikövervakningskameror.

Liksom min egen Pontiac, har Citroen CX en futuristisk intrumentbräda som för tankarna till en flygplansinteriör. Exteriören är elegant och bilen går ett långt och lågt itryck. Här kan man läsa mer om modellen och vad man bör tänka på om man funderar på att skaffa sig ett eget exemplar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *